***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! М. Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ за помощта за Украйна. Експлозия в завод край Москва


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 август   

 

Необходимостта от продължение на помощта за Украйна в региона на сигурността от страна на съдружниците и сътрудниците. Това са разискали вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в телефонен диалог.

***

„ Във връзка със създалата се обстановка депозирам оставка и като депутат в 49-тото Народно заседание, напущам партия ГЕРБ и политиката ", това съобщи депутатът Вежди Рашидов.

В понеделник изявление на депутата провокира огромно публично неодобрение на фона на митингите против домашното принуждение и в поддръжка на 18-годишното момиче от Стара Загора, обезобразено с макетно ножче от приятеля си.

***

Веднага след подадената оставка, bTV се свърза с Рашидов, който съобщи: " Малко съм на отмора. Не ми се приказва ".

От ГЕРБ публично отхвърлиха коментар. Пиарът на Рашидов Радка Петрова разгласи за bTV, че " той ще се занимава с това, с което е прочут в целия свят – с изкуство ".

***

Окръжният съд в Стара Загора остави за непрекъснато в ареста Георги Николаев, упрекнат за нападението на 18-годишната Дебора от Стара Загора и отправени закани за ликвидиране против нея.

Решението е дефинитивно. С определението на съда се удостоверява решението на долната инстанция. 

***

Днес Министерство на енергетиката и Министерство на регионалноторазвитие и благоустройството разгласиха дълго чаканите проекти за териториално развиване на Стара Загора, Перник и Кюстендил. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди днешното съвещание на Министерски съвет. 

***

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са арестувани след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, са упражнявали бокс в Пловдив. Според хора от селото те се изживявали като " наказателна бригада " поради самочувствието към боксовите умения, написа marica.bg.

***

Черно море, значително подценявана част от войната в Украйна, внезапно се трансформира в казан на военно и геополитическо напрежение, написа в. " Ню Йорк таймс ", отчитайки, че районът е извънредно значим за Москва, Украйна и Запада.

***

Експлозия раздруса оптично-механична фабрика в град Сергиев Посад, на 50 километра североизточно от Москва, заяви ТАСС. Ранени са минимум 16 души, на които се оказва здравна помощ. От взривната вълна са изпочупени прозорци на няколко къщи в разнообразни елементи на града. Местните управляващи потвърдиха за случая в склад с пиротехнически произведения. Причината съгласно незабавните служби не е нахлуване с дрон.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР